19:00

Vara SK

Referat

Seger mot ENV och vidare i DM

Ikväll vann vi mot Edsvära/Norra Vånga FF med 3-2, efter mål av Leo, Timmie och Philip. Jag och Toni konstaterade efteråt att vi var nöjda med några saker. 1 Vi vann, 2 Inga mer skador, 3 Oliver och Timmie kunde spela en hel match.
På förhand en svår match i DM mot ENV som vi visste skulle stå upp bra och göra det svårt för oss. Vi ville jobba med att få till vårt spel men ENV störde oss med sin press samtidigt som vi hade svårt att få till det. Vi spelar hyfsat en stund i första halvlek och går upp till 2-0. Leo gör mål efter att ENV:s mittback missat en hemåtnick till målvakten, bollen rullar mot tomt mål och mittbacken slänger sig för att slå bort bollen men inte bättre än att den studsar på Leo och in.
2-0 är snyggt då Ludde hittar en fin lång boll över bortre mittback, där dyker Timmie upp och tar med sig bollen fint mot mål. Han är kylig i avslutet och chippar in 2-0. Inte rättvist med så stor ledning men det kändes så långt rätt så tryggt. I halvlekens sista sekvens lyckas ENV få till ett inkast. De flyttar upp kastar långt och jobbar till sig bollen i straffområdet, Dahlberg klinisk med avslut i hörnet. 2-1 precis innan paus.
I paus är undertecknad lite frustrerad då vi lyckats med konststycket att göra alla de saker vi pratat om att INTE göra, klassiskt dåligt ledarskap troligen ;-) Det blir ju ofta så att det man pratar om att INTE göra, det gör man mest av.
Till exempel att ge dem onödiga fasta situationer högt upp som de kan utnyttja och är duktiga på. Både långa inkast och hörnor som de får väldigt enkelt. Vi spelar fast oss och kommer inte ur deras press och vi slår alldeles för ofta avgörande bollar i djupet. Svårt spel som de kan avvärja.
I andra halvlek kvitterar också ENV genom samme Dahlberg, ett drömmål från minst 40 meter, om det räcker. En halvvolley träff och bollen i en hög båge in i mål och 2-2.
ENV fortsätter göra det svårt för oss men vi gör ett riktigt klassmål som avgör matchen. Leo slår en volleypass till andra sidan, en grym vändning, där Philip kommer i full fart, tar med sig bollen och slår in bollen. Ett riktigt fint mål, får kanske lägga ut det sen när VEOn laddat klart.
Avgörande målet mot ENV
Vi har ganska bra koll på läget sista även om ENV får lite möjligheter att skapa något på lyft in mot vårt mål Vi har flera vassa lägen som kunde resulterat och borde ha utökat ledningen.
Nu blir det Vårgårda i nästa match i DM, kul för det laget tränas av Johan Rysén, som var ass tränare förra året.
På fredag var det tänkt att vi skulle spelat igen men vårt motståndarlag valde att ställa in den. Kanske lika bra, så får vi träna och jobba tillbaka de spelare som saknats på sistone. Nästa match blir mot Falköping på annandagen kl 12. Det ser vi fram emot. Sen är det faktiskt serien nästa fredag! Kul med en hel del publik ikväll också.